Két evangélikus templomban is koncertet ad a Magyar Continental Singers – Lukács Évával beszélgettünk

Két evangélikus templomban is koncertet ad a Magyar Continental Singers – Lukács Évával beszélgettünk

Share this content.

Szöveg: Galambos Ádám
Budapest – Lukács Évával, a Magyar Continental Singers kuratóriumi elnökével beszélgettünk a már javában tartó turnéról.

A Continentals egy nemzetközi keresztény előadó-művészeti szolgálat, melynek legnagyobb célja, hogy a különböző művészeti eszközök felhasználásával a Biblia örömhírét közvetítse. Ennek a szellemiségnek megfelelően immáron évek óta nagyon színes és egyúttal evangéliumi üzenetű koncerteket adnak a világon és azon belül is hazánkban a csatlakozók. Mint ahogy hitvallásukban is megfogalmazzák, hisznek abban, hogy Jézus Krisztus evangéliuma életformáló erővel bír. Ezzel az erővel való személyes találkozás arra indítja a Continental Singers tagjait, hogy tehetségüket felajánlva hirdessék Jézus Krisztus nevét.

„A Magyar Continental Singers tagjai jelenleg már elkezdték turnéjukat, jelenleg Erdélyben, három templomban is szolgálatot tartanak” – tudtuk meg Lukács Évától, a szervezet kuratóriumi elnökétől. „A tizenhét koncertből kettő lesz evangélikus templomban, így augusztus 22-én a zuglói, míg másnap, azaz augusztus 23-án a Nyíregyháza – Emmaus templomban adunk koncertet.”

Elhivatottságukról kérdezve a kuratóriumi elnök elmondta: „Azt érezzük, hogy nemcsak idei koncert-sorozatunk mottójában, hanem lelkünkben is megfogalmaztuk, hogy mennünk kell! Úgy látjuk, hogy kétirányú a missziónk. Egyrészt szólunk a keresztényeknek, mintegy bátorítást, megerősítést adva, másrészt odafordulunk azokhoz, akiknek céljaik vagy nincsenek, vagy meginogtak bennük. Számukra mindenképpen buzdítást és vigaszt kívánunk nyújtani.”

A másfél órás előadások széles spektrumon mozognak, így a kidolgozott koreográfiában helyet kap a tánc, a lassú ritmusok és a gyors dallamok egyaránt. A koncertek felépítése is úgy épül ki, hogy az minden korosztálynak szóljon. Természetesen nemcsak ének és tánc, hanem bizonyságtevő evangélizáció is szerves részét képezi idén is a Magyar Continental Singers előadásainak.

A helyszínválasztással kapcsolatban az evangelikus.hu kérdésére Lukács Éva elmondta, hogy „már évek óta tartó kapcsolat eredménye, hogy idén a Budapest-Zuglói és a Nyíregyháza–Emmaus templomban adunk koncertet. A gyülekezetek vették fel velünk a kapcsolatot és mi örömmel mondtunk igent a szolgálatra.”

A kuratóriumi elnök kitért arra is, hogy a Magyar Continental Singers idei fellépő csoportja a háttérstábon kívül tizennyolc énekesből áll. „Nagyon örülünk neki, hogy idén három erdélyi énekessel is bővült a csoportunk, hiszen most van először, hogy erdélyiek magyar színekben lépnek fel nálunk. Egyúttal örömteli, hogy a magyar tagozatunk nemcsak határon belül, hanem Erdélyben is szolgálhat, ott három koncertünk van idén.

A Magyar Continental Singers idei előadásai az előző évekhez hasonlóan most is díjmentesen látogathatók.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!