Templomok perselypénzéből küldenek Irakba segélyt – Interjú Gáncs Péter elnök-püspökkel

Templomok perselypénzéből küldenek Irakba segélyt – Interjú Gáncs Péter elnök-püspökkel

Share this content.

Forrás: Lánchíd Rádió, riporter: Simon-Palov Judit, fotó: Galambos Ádám
Budapest – Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök a Lánchíd Rádiónak nyilatkozott a Magyarországi Evangélikus Egyház Elnöksége által meghirdetett, az iraki keresztényeket segítő felhívásról.

„Döbbenetes, ami Irakban történik" – mondta a Lánchíd Rádióban a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke. Gáncs Péter elmondta: ezért kérik összefogásra a keresztényeket.

A gyülekezetek augusztus utolsó heti perselypénzét segélyként juttatják el Irakba. Az akciót a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együtt hirdették meg, mivel nekik több évtizedes nemzetközi tapasztalatuk van – ismertette Gáncs Péter. Gáncs Péter hozzátette: mivel az erőszak csak erőszakot szül, alapvetően toleránsnak kellene lenni és tárgyalni kellene a terrorszervezettel. Azonban ez a stratégia sajnos egyelőre hatástalannak bizonyul.

Az interjú teljes terjedelmében meghallgatható:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!