Csak győzni kell lélekkel

Csak győzni kell lélekkel

Share this content.

Forrás: oroscafe.hu, szöveg: B. Imre Julianna
Orosháza – Somogy megyéből érkezett Orosházára az új evangélikus iskolalelkész. Az oroscafe.hu bemutatta Szigethy Szilárdot.

Családjával Orosházára érkezett az új evangélikus iskolalelkész. Két fia is a Székács iskolába jár, felesége történelem és hitoktató tanárként ugyanott tanít. Szigethy Szilárd úgy fogalmaz: „A Szentírás ugyanaz, de új feladatom nagyon más, mint a korábbi. Kis településről érkezve megfogott ez a nagy közösség, meghat egyes kollégák elhivatottsága, és kihívás a pedagógusi munka ilyen magas óraszámban.”

Korábban kis falvakban, szórvány gyülekezetekben szolgált, most célként nevezte meg egyfajta híd biztosítását az iskola és a gyülekezet között. Személyes példájából kiindulva állítja: a középiskolai az a korszak, amikor meghatározók az élmények, a hatások, amelyek érik a fiatalokat. Iskolalelkészként feladatának érzi, hogy a diákok megérezzék, mennyi pluszt tud adni egy olyan iskola, ahol Istenáldotta út felé igyekeznek terelni őket. Szülőként is megéli ennek a kérdésnek az aktualitását.

A költözésének okát is adta: „Több tényező játszott egybe mire mi idejöttünk. Egyrészt tanítják, hogy bizonyos idő után váltani kell. Egy gyülekezet életében friss lendületet ad az új lelkész. Tabon éltünk 11 évig, marasztaltak, de nem is kell megvárni, amíg már nem. Másrészt a nagyobbik fiunknak a közelben már nem lett volna lehetősége gimnáziumban tovább tanulni, csak ha kollégiumba kerül. Ezt nem akartuk. Így léptünk.”

A családnak Orosházán a főtér tetszik, és kis településről érkezve úgy érzik, pezsgő itt az élet, az emberek részéről pedig nyitottságot és figyelmességet tapasztalnak.

A korábbi iskolalelkész, Balog Eszter gyülekezeti lelkészi szolgálatba állt a gyóni egyházközségnél.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!