Az ökumenikus imahét zárása Szarvason: Helyi gyülekezetek támogatásával ételosztásra került sor

Az ökumenikus imahét zárása Szarvason: Helyi gyülekezetek támogatásával ételosztásra került sor

Share this content.

Szarvas – Az ökumenikus imahét zárónapján a szarvasi gyülekezetek támogatásával ételosztásra került sor. Az ételosztás során 800 adag ízletes székelykáposzta fogyott el. Soha még nem voltak ilyen sokan ételosztáson itt, Szarvason, és soha ilyen gyorsan még nem fogyott el az étel - tudta meg szerkesztőségünk Lázár Zsolttól. „Ez azt mutatja számunkra, hogy a kezdeményezést folytatni kell. Támogatókat várunk, akik lehetővé teszik, hogy februárban is újra meg tudjuk szervezni az ételosztást” – mondta az evangélikus esperes. Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Lázár Zsolt, Babák Zoltán

Klenk József felügyelő a vasárnapi ételosztás idejét is lemérte. Kereken 13 és fél perc alatt osztották ki a 800 adag ételt a rászorulók között. Az evangélikus egyház és az Ótemplomi Szeretetszolgálat önkéntesei mellett Seidl Ambrus római katolikus plébános és Pentaller Attila református lelkész vezetésével a többi felekezet is részt vett ennek megszervezésében és lebonyolításában.

Az imahét alkalmain tartós élelmiszereket, ruhákat és takarókat is gyűjtöttek. Az adománygyűjtés sikerességét jelzi, hogy az egy hét alatt közel 40 zsák ruhanemű, takaró, illetve közel 30 kiló cukor, rizs, tészta, konzerv és egyéb tartós élelmiszer gyűlt össze.

2013. január 28-án az elmúlt időszakban összegyűlt ruhákat is kiosztották a rászorulóknak. A ruhaadomány osztáson megközelítőleg 50 embernek tudtak segíteni, körülbelül 300 db ruhanemű, elsősorban kabátok, pulóverek, takarók találtak gazdára. A tartós élelmiszerek egy részét (tea, cukor, zsír) a hideg időben nappali melegedőként is funkcionáló Napraforgó- Második Esély Klub mindennapjaiban használják fel, a konzerv, tészta és egyéb élelmiszereket pedig nélkülöző háztartásokba juttatják el. Ezúton szeretnénk megköszönni minden adományozó segítségét! 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!