Közösségépítő családi napot tartott a Győri Evangélikus Egyházközség férfiköre

Közösségépítő családi napot tartott a Győri Evangélikus Egyházközség férfiköre

Share this content.

Szöveg: Szabó János, fotó: Kelemen Miklós
Győr – Felpéc – dén szeptemberben alakult meg a Győri Evangélikus Egyházközség férfiköre Csorba János és Szabó János lelkészek vezetésével. Az októberi családos kirándulás után november 15-én a Felpéci Tájházban egy hagyományos falusi disznótor keretei között rendezték meg az első közösségépítő családi napjukat.

A tájház és a helyi evangélikusok 94 győri felnőtt és gyermek napját tették jóízűen felejthetetlenné. A jószágot a győri gyülekezet egyik kedves tagja adományozta, amelyet a felpéci evangélikus testvérek értő felügyelete mellett közösen dolgoztak fel. A nap folyamán befolyt adományokat a férfikör két rászoruló család között osztja meg.

A csoport létrehozásának célja egy olyan összetartó és befogadó férfiközösség kialakítása, amely tevékenyen részt vesz a gyülekezeti közösség építésében. A csoport tagjai havonta két alkalommal találkoznak. Minden hónap második péntek estéje az éves tematika szerinti beszélgetés és lelki töltekezés, a hónap második alkalma pedig az önkéntes segítés napja, illetve közösségépítő családi, gyülekezeti programok szervezése, amilyen a november 15-i jól sikerült disznóvágás is volt.

A férfikör következő családos közösségépítő programja december 21-én lesz, amikor is egy zenés istentisztelettel kezdődő kürtőskalács sütögető, teázós, forralt borozós délután végén minden résztvevő magával viheti a gyülekezet repülőcserkészei által Bécsből hozott betlehemi lángot.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!