Az EHE első évfolyam látogatott el az Északi Püspöki Hivatalba

Az EHE első évfolyam látogatott el az Északi Püspöki Hivatalba

Share this content.

Szöveg és fotó: Balicza Máté
Budapest – Dr. Fabiny Tamás meghívására az Északi Püspöki Hivatalban tettek látogatást az Evangélikus Hittudományi Egyetem első éves nappali tagozatos hallgatói 2014. november 20-án. A kötetlen találkozó elején a püspök rövid személyes hangulatú bemutatkozás után 2Kor 5,10 alapján megfogalmazott igei üzenetével biztatta a hallgatókat.

Ebben kifejtette, hogy bár az egyházi év végének közeledtével mindannyiunknak gondolnia kell arra, hogy egykor leplezetlenül kell megállnunk az Úristen előtt, de ugyanakkor tudhatjuk, hogy ő nem megszégyeníteni akar minket, hanem Jézus Krisztus áldozata által megszabadít kiszolgáltatottságunkból és betakarja meztelenségünket. 

Ezután röviden bemutatta az északi kerület működését, az északi püspökséghez tartozó országos és nemzetközi feladatköröket, valamint a reformáció kezdetének 500 éves évfordulójára készülő Luther rajzfilmsorozat eddig elkészült egyik epizódját.

A kötetlen beszélgetés során a diákok is bemutatkoztak. Mindenki elmondhatta, honnan érkezett és milyen motivációkkal kezdte meg teológiai tanulmányait, valamint feltehette kérdéseit. A jó hangulatú találkozó közös imádsággal zárult, melyben a lelkészi vezető Isten áldását kérte a hallgatók szolgálatára.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!