Balog Zoltán a négy történelmi egyház vezetőjével egyeztetett

Balog Zoltán a négy történelmi egyház vezetőjével egyeztetett

Share this content.

Forrás: MTI. Fotó: Máthé Zoltán
Budapest – Balog Zoltán a négy történelmi egyház vezetőjével egyeztetett csütörtökön Budapesten, a megbeszélésen az egyházi fejlesztésekről is szó volt – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Sajtó és Kommunikációs Főosztálya az MTI-t.

A megbeszélésen részt vett Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke - olvasható az Emmi közleményében.

A tárgyaláson a felek a következő uniós költségvetési időszak egyházakat is érintő tervezett operatív programjai. Az Emmi közlése szerint Balog Zoltán elmondta, a kormányhatározatokban rögzített egyházi fejlesztéseket a kormány korábbi szándékával összhangban támogatja.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy az állam és az egyház konstruktív együttműködésének szakmai kérdéseiben rendszeres szakmai egyeztetéseket folytatnak a jövőben - írták.

A tárgyaláson az egyházakat érintő költségvetési kérdések is szóba kerültek, és a felek megegyeztek abban, hogy további egyeztetéseket fognak tartani az egyházi finanszírozási rendszer stabilitásának megőrzése érdekében - olvasható a közleményben.

A nyitó képen szereplő egyházi vezetők: (jobbról balra) Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, Tarr Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinati tanácsosa, Bölcskei Gusztáv református püspök, a Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára, Veres András szombathelyi megyés püspök, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke és Krámer György, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!