Az erő, a szeretet és a józanság lelkületével – Beiktatták Románné Bolba Márta lelkészt

Az erő, a szeretet és a józanság lelkületével – Beiktatták Románné Bolba Márta lelkészt

Share this content.

Szöveg: Papp Máté, fotó: Kiss Tamás
Budapest – 2014. november 22-én a Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség lelkészi hivatalába beiktatták Románné Bolba Márta lelkészt, aki szociális érzékenységénél fogva minden bizonnyal a jövőben is lelkiismeretesen és eredményesen fogja vezetni a helyi gyülekezetet. Korábban is szolgált ebben az egyházközségben, de gyermeke születése miatt egy ideig szüneteltette lelkészi munkáját.

lőször a Közel zenekar játszott dicsőítő énekeket, majd a nyolcadik kerületi gyülekezet felügyelője, Molnár Ilona köszöntötte az egybegyűlteket.

Az ünnepi istentiszteleten Győri Gábor, a Pesti Egyházmegye esperese szolgált. Jelen volt Gáncs Péter elnök-püspök és több lelkész.

Kotsis András kántor zongorajátékával működött közre.

Románné Bolba Márta (2Tim 1,7 alapján tartott) igehirdetésében azt hangoztatta, hogy félelem helyett „az erő, a szeretet és a józanság” lelkületét kell átérezni.  

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!