Presbitertalálkozót tartottak Bakonyszentlászlón – Nyerteseket hirdettek a gyülekezeti rajzpályázaton is

Presbitertalálkozót tartottak Bakonyszentlászlón – Nyerteseket hirdettek a gyülekezeti rajzpályázaton is

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Bakonyszentlászló – A bakonytamási, a bakonyszentlászlói és a sikátori egyházközségek presbitereinek hagyományos találkozójára 2014. november 29-én, szombaton került sor, a bakonyszentlászlói általános iskolában. Az együtt töltött délután során előadást hallgattak, együtt étkeztek, és közös játékra is volt lehetőség.

Az alkalmon elsőként Szakos Csaba, a gyülekezetek gondozását ellátó lelkész köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke mondta el gondolatait az örökkévaló Istennek a történelemben végzett munkájáról. „Isten nem a tökéletes emberekkel dolgozik. A Bibliában hétköznapi emberek vannak, akiket Isten megszólít és fölhasznál” – fogalmazott a püspök. Majd az erőforrások megkeresésére és áldozatvállalásra biztatta a jelenlévőket.

Az előadást követően a vállalkozó kedvű férfiak a petanque nevű dobójátékban próbálhatták ki magukat, a többi résztvevő pedig egy totó keretében mérhette fel tudását bibliai és életviteli témákban.

A délután során, a közös vacsora után Szemerei János a gyülekezeti rajzpályázatra érkezett műveket értékelte. A „Templomunk” témában készült alkotások közül az óvodás, az alsó tagozatos és a felsős korosztályban is kiemelte a legjobbakat, akik értékes ajándékban részesülnek majd.

A jó hangulatú délutánt esti áhítat zárta, amelyen az egyházkerület lelkészi vezetője 1Móz 28,10-22 alapján hirdette Isten igéjét.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!