Mit tehetünk az üldözött keresztényekért? – Asif Mall, a Release International munkatársának budapesti látogatásáról

Mit tehetünk az üldözött keresztényekért? – Asif Mall, a Release International munkatársának budapesti látogatásáról

Share this content.

Videó: Győri András Timótheus
Budapest – Asif Mall, a Release International (a Mártírok Hangja angliai társszervezete) munkatársa a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) szervezésében Budapestre látogatott. Az Aliansz Imahét pénteki napján, a Felsőerdősori Metodista Gyülekezetben tartottak beszámolót a világban élő testvéreink életéről, hitéről és szenvedéseiről, szervezetük közöttük végzett munkájáról.

Az estet az Aliansz elnöke nyitotta meg. Az előadók válaszoltak a feltett kérdéseinkre és segítséget nyújtottak abban, hogy egyre inkább megtaláljuk a valódi választ arra, hogy mi, Krisztus Magyarországon élő, XXI. századi követői „Mit tehetünk az üldözött keresztényekért?”.

Mert valójában nem is üldözött egyházról, hanem üldözött keresztényekről beszélünk, hiszen az egyetemes egyház jelentős része békességben és nyugalomban él. Ez a tény azonban nem téveszthet meg bennünket és nem vezethet gondtalansághoz és elrenyhüléshez. Meg kell hallanunk üldözött testvéreink jajjszavát, egyben meg kell látnunk Istentől kapott  felelősségünket, megismernünk és megragadnunk lehetőségeinket, hiszen 

„Ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi.” 1 Kor 12, 26

Asif Mall bemutatkozása:

Az imaesten Asif Mall hirdette az igét:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!