Ökumenikus imahét 2015: A református templomban nyitották meg az idei ökumenikus imahetet Székesfehérváron

Ökumenikus imahét 2015: A református templomban nyitották meg az idei ökumenikus imahetet Székesfehérváron

Share this content.

Forrás: szfvar.katolikus.hu, szöveg: BPK, fotó: dr. Berta Gábor
Székesfehérvár – A székesfehérvári ökumenikus imahét nyitó alkalmán összegyűltek a város katolikus, református, evangélikus és baptista hívei, hogy brazil keresztények útmutatásai alapján együtt imádkozzanak a Széchenyi úti református templomban.

A vendéglátó gyülekezet pásztora, Somogyi László lelkészi elnök köszöntője után Spányi Antal megyés püspök gondolatai az életünket meghatározó találkozásokról szóltak: Istennel, a keresztény közösséggel, a másik emberrel. „Jézus nem megy el szó nélkül senki mellett, ebben is követnünk kell Őt” – mondta a főpásztor. Majd beszélt arról, hogy az egyre nagyobb méreteket öltő keresztényüldözések mutatják, felelősek vagyunk a világ jobbá tételéért. 

Az ökumenikus imaalkalmat a felekezetek lelkipásztorainak imái zárták a családokért, a vallásukért üldözöttekért. Az igehirdető megyés püspök az üldözőkért imádkozott, hogy Saul módján találkozzanak ők is Krisztussal.

A Krisztus-hívők egységéért tartott imahét tematikáját idén a brazil keresztények állították össze. A központi téma az a bibliai történet, melyben a Názáreti Jézus és a szamariai asszony találkoznak. „Jézus így szólt hozzá: Adj innom!" (Jn 4,7)

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!