Ökumenikus imahét: Esztergomi pillanatok

Ökumenikus imahét: Esztergomi pillanatok

Share this content.

Forrás: esztergom.lutheran.hu
Esztergom – 2015. január 18-án Esztergomban is kezdetét vette az ökumenikus imahét. Az első alkalmon, a kertvárosi templomban Szemerei István káplán volt az igehirdető. Hétfőn este a Szent Anna (Kerek) templomban pedig Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét. Képeink erről az alkalomról szólnak.

 

2015. január 20-án az evangélikus templom lesz a házigazdája az ökumenikus gyülekezetnek, ahol Harmai Gábor plébános beszél majd.

A szerdai alkalmon, 21-én idén is hagyományosan a püspököké lesz a fő szerep, Paskai László bíboros, Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, Keresztes Szilárd nyugalmazott görög katolikus püspök, Steinbach József református püspök és Szemerei János evangélikus püspök vesznek majd részt a liturgiai szolgálatban a Szentgyörgymezői templomban.

Január 22-én aztán a görög katolikus templomban Fehérvári Lajos plébános, 23-án a református templomban Papp Szabolcs görög katolikus paróchus, 24-én a Vízivárosi templomban Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a MEÖT főtitkára, 25-én pedig a Bazilikában Ágostonné Apáti Gabriella református lelkész hirdeti az igét.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!