Ökumenikus imahét Celldömölkön

Ökumenikus imahét Celldömölkön

Share this content.

Forrás: martinus.hu, szöveg: Nagy Ivett
Celldömölk – A hagyományokhoz híven a karácsonyt követő negyedik héten a celldömölki hívek is a keresztény egységért imádkoztak. Az ökumenikus imahét a Nagyboldogasszony kegytemplomban kezdődött.

Hétfő este is nagy számmal látogattak el a katolikus templomba, hogy a szamáriai asszony történetére épített imahét első napján együtt imádkozzanak az evangélikus, a katolikus és a református testvérek. 

Az ökumenikus szertartást Kirner Antal Zoltán atya vezette, igét hirdetett Németh Tamás református lelkész. A közös szolgálaton jelen volt még Rácz Dénes és felesége Rácz Dénesné evangélikus lelkészek, dr. Koltai Jenő esperes és Kovács Ferenc káplán. 

A jelenlévő hívek egy képzeletbeli utazáson vehettek részt, melyen Németh Tamás lelkész vezetésével járhattuk be Samária vidékét. Szembesültünk azokkal a kőfalakkal, melyeket Jézus döntött le a szamáriai asszony megszólításával. A lelkész felhívta a hívek figyelmét, hogy Jézus Krisztus példáját követve nekünk is le kell dönteni a bennünk lévő falakat emberi kapcsolatainkban. 

A hét további napjain folytatódtak az ökumenikus istentiszteletek az alsósági katolikus és evangélikus templomokban, valamint a celldömölki református és evangélikus templomokban, ami a program utolsó helyszíne volt. 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!