Ökumenikus istentiszteleteket tartottak az imahéten a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben is

Ökumenikus istentiszteleteket tartottak az imahéten a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben is

Share this content.

Szöveg és fotó: Erdélyi Csaba
Budapest – Harmadik éve hagyomány a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben az ökumenikus imahét kapcsán ünnepi ökumenikus istentiszteletek szervezése, amelyeknek vendégei a szervező egyházak jeles képviselői.

 

Ebben az évben két istentiszteletet szerveztek. A Gyorskocsi utcai objektumban 40 fogvatartott nő vehetett részt az istentiszteleten, amelynek igehirdetője Karsay Eszter református lelkésznő volt. A Maglódi úti objektumban 70 fogvatartott férfinek dr. Mészáros Kálmán baptista lelkipásztor hirdette az igét.

Az istentiszteletek liturgiájában az intézet három lelkésze, dr. Stift Zoltán római katolikus pap, valamint Vári Krisztina Ágnes és Erdélyi Csaba evangélikus lelkészek vettek részt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!