Dunántúli püspöki szolgálatok az ökumenikus imahéten

Dunántúli püspöki szolgálatok az ökumenikus imahéten

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Adámi Mária
Győr – Több helyszínre is ellátogatott Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke az idei ökumenikus imanyolcad hetében.

Részt vett január 19-én, hétfőn a győri nyitóalkalmon az Öregtemplomban, kedden pedig a veszprémi Magyarok Nagyasszonya-templomban tartott istentiszteleten, amelyen D. dr. Harmati Béla nyugalmazott evangélikus püspök volt a vendég igehirdető. 

Szerdán az esztergom-szentgyörgymezői római katolikus templomban szolgált Szemerei János Steinbach József dunántúlireformátus püspökkel, Keresztes Szilárd nyugalmazott görögkatolikus megyés püspökkel és dr. Székely János római katolikus segédpüspökkel közösen.

Csütörtökön a kaposvári Szent Kereszt-templomban, pénteken pedig a székesfehérvári baptista imaházban prédikált, végül január 25-én, vasárnap együtt imádkozott a testvéregyházak képviselőivel a győri baptista imaházban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!