A holokauszt két fia

A holokauszt két fia

Share this content.

Forrás: zsidokjezusert.org
Budapest – „Bocsánatot kérek!” – Ez az egyik legnehezebben kimondható mondat. Vajon miért olyan nehéz bocsánatot kérni és megbocsájtani azoknak, akik rosszat tettek velünk? 2015. január 17-én a Zsidók Jézusért csapata egy különleges rendezvényt szervezett a budapesti gettó felszabadításának 70. évfordulójára. Flesch Károly, zsidó holokauszt túlélő és Werner Oder, az SS Einsatztruppen egyik vezetőjének a fia beszélgettek a megbocsátás és a Jézusba vetett hit jelentőségéről.

2015. január 17-én megrendezett Holokauszt két fia című eseményről videofelvétel készült, amit itt tekinthetnek meg.

Werner Oder bizonyságtétele:

Flesch Károly bizonyságtétele:

A video feltöltése folyamatban van. Kérjük látogasson vissza később. Szíves türelmét és megértését köszönjük.

A Zsidók Jézusért missziónak, az a célja, hogy Jesua (Jézus) messiási voltát megkerülhetetlen tényezővé tegyék a világszerte élő zsidó nép számára. 

A harag, a keserűség és a neheztelés olyan sok kapcsolatunkat teszi tönkre, pusztán, mert nem vagyunk hajlandóak megbocsájtani. Mégis, amikor valaki megbocsájt, még az ellenségek is barátokká lehetnek. Flesch Károly holokauszt túlélő és Werner Oder egy náci háborús bűnös fia egy napon ráébredtek, hogy Isten megbocsátjtására van szükségük mindazért a rosszért, mamit elkövettek vagy elgondoltak. Az Örökkévaló bocsánatát kértékés Ő megbocsájtott nekik, mivel annakidején az Ő fia, Jézus kész volt meghalni mindenki bűnéért. Azonban, a harmadik napon Isten feltámasztotta őt a halálból, így számunkra lehetővé tette az örök élet ingyenes ajándékát. Ez a két ember, aki a Messiás halála által megbékélt Istennel, most már egymással is képes megbékélni, mivel összekapcsolja őket a Jézusba vetett hit és a zsidó nép szeretete.

A holokauszt két fiáról:

Flesch Károly zsidó családba született 1933-ban. Édesanyjával és három nagyszülőjével bujkálva sikerült túlélnie a holokausztot és a zsidó gettót, ám édesapja a buchenwaldi koncentrációs táborban életét vesztette. A háború után iskolai és egyetemi éveit Budapesten és Szegeden töltötte, majd 1956-ban Svájcba emigrált, ahol befejezte gyógyszerészeti tanulmányait. Azóta ipari gyógyszerészként dolgozott számos cégnél, valamint három évet tevékenykedett egy indiai egyetemi kórházban. Feleségével, Ursulával Károly négy gyermeket nevelt fel és tizenegy unokájuk van.

Werner Oder Ausztriában született. Családjában több magas rangú náci tiszt is volt. Történetében el fogja mondani, hogyan fordult el az antiszemitizmustól, és a Jézusban való személyes hit miképpen lobbantotta lángra benne a zsidó nép iránti szenvedélyes szeretetet, és az Izrael melletti elkötelezett kiállást. Élettörténetét mind a televízió, mind a rádió bemutatta. Wernert Isten Angliába hívta lelkipásztori szolgálatra. Itt találkozott majdani feleségével, Avrillel. Egy fiú és három leánygyermek édesapjaként feleségével együtt a Tuckton Keresztény Gyülekezetben szolgálnak lelkipásztorként.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!