Ökumenikus imahét Veszprémben – VIDEÓVAL

Ökumenikus imahét Veszprémben – VIDEÓVAL

Share this content.

Fotó és videó: Veszprémi Főegyházmegye
Veszprém – „Adj innom!” mottóval rendezték meg az idei ökumenikus imahetet január 18-a és 25-e között. A nyolc nap alatt nyolc különböző templomban tartottak közös imádságokat Veszprémben. Az imaórákon Márfi Gyula érsek is részt vett – tudósít a Veszprémi Főegyházmegye.

Az idei imanyolcad első alkalmán, január 18-án Niederhoffer Zoltán református lelkész hirdetett igét a Szent Mihály-főszékesegyházban.

A második imaórára a református újtemplomban került sor január 19-én, amelynek keretében Felker Zsolt, a Szent Mihály-bazilika káplánja mondott beszédet.

A harmadik estén Harmati Béla nyugalmazott evangélikus püspök tartotta az elmélkedést a Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomban január 20-án, kedden.

Január 21-én a Regina Mundi-templomban Isó Zoltán evangélikus lelkész tartott prédikációt, január 22-én pedig Steinbach József református püspök vezette a közös imádságot az Árpád-házi Szent Margit-templomban.

Az ökumenikus imahét hatodik napján, január 23-án Závodi Zsuzsanna református lelkész tartotta az elmélkedést a Szent László-templomban.

Őt László Dezső, a Regina Mundi-templom plébánosa követte, aki január 24-én szombaton az evangélikus templomban szólt az összegyűltekhez.

A záró találkozót a veszprémi református nagytemplomban tartották január 25-én, vasárnap, ahol Márfi Gyula érsek mondott szentbeszédet. Ennek végén arra hívott, váljunk „mobil-templomokká”, hogy Jézust bensőnkben hordozva el tudjuk Őt vinni másokhoz.

A teljes prédikáció megtekinthető az alábbi videón:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!