Bölcskei Gusztáv lett a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora

Bölcskei Gusztáv lett a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora

Share this content.

Forrás: MTI. Fotó: Balázs Attila
Debrecen – Bölcskei Gusztávot bízta meg a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektori feladatainak ellátásával, a Tiszántúli Református Egyházkerület január 24-én megalakult új elnöksége: Fekete Károly püspök és Adorján Gusztáv főgondnok – tájékoztatta az MTI-t közleményben csütörtökön az egyházkerület sajtóreferense.

Buzás Borbála közölte: Bölcskei Gusztávnak, aki három ciklusán át a tiszántúli egyházkerület püspöke és a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke volt, a rektori megbízatása 2015. február 1-től 2017. július 31-ig tart.

Bölcskei Gusztávot az 1990-es években két ízben választották a Teológiai Akadémia dékánjává, 1995-1997 között pedig a Debreceni Református Kollégium főigazgatói tisztét töltötte be.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!