Felhívás a Kirchentagon való részvételre

Felhívás a Kirchentagon való részvételre

Share this content.

Forrás: MEE Külügyi Osztály
Stuttgart – 2015. június 3-7. között Stuttgartban kerül megrendezésre az idei Kirchentag. Magyar résztvevők is jelentkezhetnek még március 15-ig a www.kirchentag.de honlapon keresztül.

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a 35. Német Egyházi Napokra, a Kirchentagra.

Helyszín és időpont: Stuttgart – 2015. június 3-7.

Jelentkezési határidő: Magyar résztvevők is jelentkezhetnek még március 15-ig a www.kirchentag.de honlapon keresztül.

Részvételi díj:

A magyar résztvevők számára egyszeri 24 euróba kerül a részvételi díj a teljes öt napra mindösszesen. A részvételi díj magába foglalja a programokon való részvételt és az ezért kapott belépőkártya egyúttal helyi tömegközlekedési bérletként is szolgál a Kirchentag idejére.

Fontos információ: minden magyar résztvevő  24 eurós kedvezményes belépőkártyára jogosult a német Kirchentagon a mellékelt dokumentum alapján. Aki online regisztrál attól az adatok feltöltése során és amikor kiválasztják a 28 eurós Förderkarte (kedvezményes kártyát) kérni fogja a rendszer azt az igazolást, ami alapján jogosultak a kedvezményes kártyára: ez az ún. Ermäßigungs-Nachweis. Ezt az igazolást cikkünk alatt megtalálják. 

Csoportos regisztrációhoz a cikkünk alatti mellékletben találnak még angol vezérfonalat.

Gyermek kedvezmény: 
5 éves korig sem belépőkártyát, sem utazási kártyát nem kell venni a gyermek számára.
6-12 éves korig: nem kell belépőkártyát venni, de felugrik az alábbiak szerint a Fahrausweis (utazási igazolvány) sor, amit 8 euróért kell a gyermek számára megvenni.

Étkezés:

A Kirchentag a reggelin kívül nem biztosít étkezést, ebédről és vacsoráról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Szállás: Szállásigény esetén a magyar részvevők fejenként 21 euró szállásközvetítési díjat tartoznak fizetni, ami magába foglalja a reggelit is. Ez az egyszeri összeg szintén a teljes öt nap szállásdíja.

Kétféle szálláslehetőség van minden Kirchentagon:

1. Magánszállás családoknál

2. Közösségi szállás iskolai osztály- vagy tornatermekben

Magánszállás: A magánszállást családok, magánszemélyek kínálják fel a Kirchentag felhívására, akik nem profi szállásadók, hanem barátságból és vendégszeretetből engednek be szállóvendégeket a lakásaikba. Rendszerint reggelit biztosítanak és saját szobát. Általában 1-4 fő számára biztosítható így szállás. Mivel ebből a szállásfajtából van kevesebb, mindenki megértését kérik a szervezők, hogy ezeket a helyeket alapvetően 35 év fölöttieknek és fogyatékkal élőknek tartják fenn. Kérjük, kísérjék figyelemmel, hogy minden vendég saját szállásértesítőt (Quartierzuweisung) kap, kivéve a házaspárokat és a családokat, akik egy értesítőt kapnak. A szállásértesítést mintegy 4 héttel a Kirchentag kezdete előtt küldik ki, feltéve, ha addigra kifizetésre került a fejenként 21 eurós szállásdíj. A magánszállások a város teljes területén szétszórva helyezkednek el, csoportok számára tehát – egymás közelsége miatt - kedvezőbb az alábbi csoportos szállás.

Csoportos szállás: A csoportos szállás iskolai osztály- vagy tornatermi szállást jelent, termenként mintegy 15 fő számára. Egyszerű reggelit tartalmaz a szállásdíj, de szükséges, hogy ki-ki vigyen magával müzlis tálat, kistányért, kést, villát, kanalat, poharat. Szintén magukkal kell vinni a csoportoknak mindazt, ami az alváshoz szükséges: hálózsákot, polifoamot vagy felfújható gumimatracot, valamint törölközőt, higiéniai szereket is.

Fontos: napközben 9.00 és 18.00 óra között bezárják az iskolákat, kivéve a megérkezés napját. Kisgyermekes családok számára speciális kisgyermekes iskolákat kínálnak fel, ezeket este kicsit előbb nyitják ki a fenti időpontnál és csak mintegy 8-10 főt szállásolnak el egy teremben. Amennyiben igény van ilyen iskolai termekre, kérjük, jelezzék az internetes jelentkezési oldalon. Ezek a helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, de érdemes őket igényelni, ha szükséges. A szállás helyéről ebben az esetben is 4 héttel a Kirchentag kezdete előtt kapnak levélben értesítést, amennyiben elutalták a szállás díját.

Az alábbiakban látható Stuttgart és környéke térképe, ahol a szállások előfordulhatnak:

Március 15. után is lehet még jelentkezni, de szállás már nem lesz igényelhető. Kérjük azon csoportokat, bármely egyházból, akik a Kirchentagon részt kívánnak venni, hogy a honlapon való regisztrálás mellett részvételi szándékukat a Magyarországi Evangélikus Egyház Ökumenikus és Külügyi Osztálya felé is jelezzék a kulugy@lutheran.hu címen, Cselovszkyné dr. Tarr Klára osztályvezető asszony felé.

Fontos információ: mivel a honlapon nem 24 euró szerepel a csökkentett árú „Förderkarte” mellett, ezért kérjük, hogy vagy személyesen írjanak Natalalie Hoge referens számára németül a n.hoge@kirchentag.de címre és kérelmezzék a magyarok számára megállapított 24 eurós részvételi díjat, vagy írjanak a MEE Ökumenikus és Külügyi osztály számára a fenti e-mail címen, elküldve mindkét esetben a regisztrációs számukat és csoportok esetén a névsort, hogy mi kérhessük a 24 eurós árat. Egyébként nagyobb összegről fognak számlát kapni.

Az evangélikus egyház szerény támogatást biztosít az utazáshoz az evangélikus résztvevőknek, amennyiben a csoportvezetők és magánszemélyek néhány soros e-mailben kérik az egyház támogatását szintén a kulugy@lutheran.hu e-mail címen.

Áldott készülődést kívánunk!

A szervezők nevében, a MEE Ökumenikus és Külügyi Osztálya

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!