A Soproni Evangélikus Egyházközség és a Rotary Club Sopron jóvoltából meleg ételt osztottak Sopronban

A Soproni Evangélikus Egyházközség és a Rotary Club Sopron jóvoltából meleg ételt osztottak Sopronban

Share this content.

Szöveg: Gabnai Sándor. Fotó: Dr. Kárpáti György
Sopron – A Soproni Evangélikus Egyházközség és a Rotary Club Sopron jóvoltából ingyenes meleg ételt osztottak Sopronban a Kristály Üzletház helyiségében a hajléktalan és a rászoruló soproniaknak. Több mind százan vették igénybe a jótékony felajánlást. A résztvevők a meleg étel mellett élelmiszer csomagot is kaptak – tudta meg szerkesztőségünk Gabnai Sándor esperestől.

Mivel hétköznap Sopronban megoldott a melegétkeztetés, ezért a hétvégék az igazán nehezek e tekintetben. Ezt orvoslandó a város felekezetei, templomai civil szervezetekkel karöltve a Kristály-házban minden téli szombaton segítenek melegétellel, meleg teával, pogácsás és szendvicses csomaggal. Az elmúlt szombaton több mint száz adagnyi meleg ételt osztottak mi, mintegy 90 rászorulónak. 

Ezen a télen ez már a többedik ilyen akció volt, az elsőt a Ökumenikus Segélyszervezettel együtt még advent idején végezt és a Rotary Club Sopronnal is volt egy forraltboros-teás faház a templom mellett, ahol a soproni gyerekotthonoknak gyűjtöttek az adventi hétvégéken. Akkor több, mint egymillió forint gyűlt össze az adományokból.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!