A betegek világnapjára készültek a veszprémi kórházban az egyházi vezetők

A betegek világnapjára készültek a veszprémi kórházban az egyházi vezetők

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, nyugat.lutheran.hu, fotó: Adámi Mária
Veszprém – A betegek világnapjára, február 11-ére készülve dr. Márfi Gyula római katolikus érsek 2015. február 9-én, hétfőn délután szentmisét tartott a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban.

Az alkalmon rövid prédikációt mondott Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke, valamint Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke; az istentisztelet után úrvacsorát is osztottak a protestáns hívek számára.

II. János Pál pápa 1992-ben döntött arról, hogy a katolikus egyház február 11-én tartsa a betegek világnapját. A világnap célját a pápa úgy határozta meg, hogy "Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegnek, illetve segítse elő a szenvedés megértését".

Hivatkozások: További fényképek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!