Megtartotta alakuló ülését a Magyarországi Evangélikus Egyház Sajtóbizottsága

Megtartotta alakuló ülését a Magyarországi Evangélikus Egyház Sajtóbizottsága

Share this content.

Budapest – 2012 során tisztújítási folyamat zajlott le egyházunkban. Ennek egyik utolsó lépése volt, hogy megalakult az új összetételű Sajtóbizottság. A zsinat által megválasztott bizottsági elnök, Novotny Zoltán 2013. február 6-ra hívta össze a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának tanácstermébe az Országos Presbitérium által megválasztott új tagokat. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Az alakuló ülésen a bizottság tagjai először áhítatot tartottak, majd Fabiny Tamás médiáért felelős püspök ünnepélyesen beiktatta őket tisztságükbe. Ezután a tagok röviden bemutatkoztak egymásnak. Régi arcok is vannak közöttük, hiszen Novotny Zoltán elnök mellett Ribár János, Győri János Sámuel és Kiss Miklós is újból a bizottság tagjai lettek, de öt új taggal gazdagodott a csapat, akik a következők: Laborczi Dóra, Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna, Illisz László, Szabó B. András, Kovács László.

Az új tagok első napirendként a Luther Kiadó alapító okiratának módosítását tárgyalták meg. A készülő Luther-film forgalmazásához szükséges egy új telephely kialakítása, amelyet a tagok egyhangúan megszavaztak. Következő napirendi pontként elfogadásra került az, hogy az evangélikus médiumok képviselőit állandó meghívotti joggal a következő ülésekre meg fogják hívni. A cél az lenne, hogy a Sajtóbizottság a médiumok képviselőit időről időre beszámoltassa és az intergráció jegyében egy egységes médiastratégiát, együttműködést alakítsanak ki közöttük. Utolsóként a kötségvetés felosztását beszélték meg a tagok, akik március 27-én találkoznak újra egymással.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!