Hölvényi György lett az EP vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának társelnöke

Hölvényi György lett az EP vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának társelnöke

Share this content.

Forrás: MTI
Brüsszel – Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti (EP-) képviselőt választotta társelnökévé az Európai Néppárt vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportja – közölte kedden a politikus irodája.

A testület alakuló ülésén a közlemény szerint Manfred Weber, az EP néppárti frakciójának vezetője arról beszélt, hogy a mai európai politikai helyzetben egyre nagyobb jelentősége van a több ezer éves kultúrák közötti párbeszéd megerősítésének és a közös, Európa egészére vonatkozó jövőkép kialakításának. A kultúrák közötti párbeszéd témaköre komoly „politikai csatatér”, amelyet nem szabad átengedi a szélsőséges pártoknak - húzta alá.

Hölvényi György kifejtette: a munkacsoport célja, hogy a vallások társadalmi szerepvállalásával és a 21. századi társadalmi kihívásokra adandó politikai válaszokkal foglalkozzon. A politikus úgy véli: Európa jövője elképzelhetetlen az egyházak nélkül.

A néppárti frakció saját önazonosságához tartozik, hogy elismeri a különböző vallások meghatározó szerepét az európai társadalomban és döntéseihez figyelembe veszi annak a társadalom egészére vonatkozó tanításait - zárul a politikus kommünikéje.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!