Pillanatok alatt kapkodták el a németek a Luther Mártont ábrázoló Playmobil-figurákat

Pillanatok alatt kapkodták el a németek a Luther Mártont ábrázoló Playmobil-figurákat

Share this content.

Forrás: newsweek.com, 444.hu, vs.hu
Berlin – A Magyarországon is népszerű német játékgyártó legszebb várakozásait is felülmúlta az a roham, ami a Luther-figura megjelenését követte, soha nem adtak el ilyen gyorsan ennyit egyetlen korábbi termékükből sem.

A figurát a német turisztikai hivatal és a Bajorországi Evangélikus-Lutheránus Egyház rendelte meg a Playmobiltól. Egész pontosan 72 óra leforgása alatt 34 ezer darab kelt el a reformátorból. A vállalat már jelezte a máltai gyár felé, hogy sürgősen utángyártásra lesz szükség, de így is leghamarabb április végén érkezhet új szállítmány.

A műanyag figurához egy kis német nyelvű Biblia is jár, és megjelenése előszele a 2017-es évfordulónak, amikor a reformáció 500 évét fogják ünnepelni. A figurák 95 százalékát német vásárlóknak adták el, de akadtak olasz, spanyol és svéd vásárlók is.

A vállalat szóvivője is nagy rejtélynek és hatalmas meglepetésnek nevezte a sikert. Korábban volt már másik német karakter, akiből sok figura ment el, de a 80 ezer Albrecht Dürer-játék eladásához három év kellett.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!