FÉRFIVÁ ÉS NŐVÉ TEREMTVE – DR. PÁLHEGYI FERENC ELŐADÁSA A NYÍREGYHÁZI ALIANSZ ESTI ISTENTISZTELETÉN

FÉRFIVÁ ÉS NŐVÉ TEREMTVE – DR. PÁLHEGYI FERENC ELŐADÁSA A NYÍREGYHÁZI ALIANSZ ESTI ISTENTISZTELETÉN

Share this content.

Nyíregyháza – A „Házasság hete” keretében, a helyi Aliansz szervezete meghívására, a MET (Magyar Evangéliumi Testvérközösség) nyíregyházi kápolnájában került sor 2013. február 10-én esti istentisztelet keretében dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus, házassággondozó előadására; „Férfivá és nővé teremtve” címmel. Az istentisztelet teljes hanganyaga elérhető az előadó nevére történő kattintással, aki előzetesen hozzájárult az internetes közléshez. Szöveg és hangfájl: Garai András, www.garainyh.hu, Fotók: Jónás Miklós, a MET helyi lelkésze.

Az istentisztelet liturgusa Adámi László helyi evangélikus lelkész volt, aki bevezető igeként az ember teremtéstörténetét (1Móz 1,26–28) olvasta fel a nagyszámú érdeklődő hallgatóság előtt. A 14. perctől kezdődő igehirdetés/előadás alapigéje Ef 5,21–33 volt. Képek és kulcsmondatok kivetítésével szemléltette élvezetes stílusban megfogalmazott mondanivalóját dr. Pálhegyi Ferenc. A Szentírás tanítására alapozott gondolatait valamennyien magukénak érezhették az Isten által férfivá és nővé teremtett résztvevők. Rendeljétek alá magatokat egymásnak: „Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!