Győrben került sor a Házasság hete országos nyitó istentiszteletére

Győrben került sor a Házasság hete országos nyitó istentiszteletére

Share this content.

Győr – A Kossuth utcai református templomban került sor 2013. február 10-én, vasárnap délelőtt a házasság hete országos megnyitó istentiszteletére Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökének igehirdetési szolgálatával. Szöveg és fotó: Adámi Mária

A református püspök 2Tim 1,7 alapján arról beszélt, hogy a házassághoz az Istentől kapott erőre, józanságra és szeretetre van szükség. „Isten összetartó ereje az, amely két embert, akiket kiválasztott egymás számára, egymás felé vezet, és az életüket egy adott ponttól egybetartja” – fogalmazott. Az alkalmon a házasság hetének idei arcai, Farkas Zsolt és Várnagy Andrea zongoraművészek arról tettek bizonyságot, hogy egymás iránti hűségük záloga az Úrhoz való hűség. Az alkalmon dr. Pápai Lajos, győri katolikus megyéspüspök és Szemerei János evangélikus püspök is liturgiai szolgálatot végeztek.

A házasság értékét hangsúlyozó programsorozat 2013. február 10-től 17-ig zajlik országszerte „Egymásra hangolva” mottóval. Az aktuális rendezvényekről a www.hazassaghete.hu internetes címen lehet tájékozódni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!