Ökumenikus istentisztelet volt Bécsben – Szemerei János püspök szolgálatával

Ökumenikus istentisztelet volt Bécsben – Szemerei János püspök szolgálatával

Share this content.

Bécs – A bécsi magyar gyülekezetek tagjai ökumenikus istentiszteletre gyűltek össze 2013. február 10-én, vasárnap délután a német lovagrend templomában (Deutschordens-Kirche). Szöveg és fotó: Adámi Mária

Az alkalmat indiai dobok hangja vezette be, és a római katolikus Liszt Ferenc Kórus énekszolgálata kísérte. A liturgiában a házigazda, Simon Ferenc római katolikus esperes mellett Solymár Mónika bécsi evangélikus lelkész és Karvansky Mónika, a helyi református közösség lelkésze működött közre.

Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke az emmausi tanítványok története (Lk 24,13–35) alapján arról beszélt, hogy a fájdalom és a lelki vakság megtapasztalása mellett közös ökumenikus tapasztalatunk lehet Jézus közelségének megélése is. „Jézus az útitársunk, aki ott van mellettünk akkor is, amikor nem látjuk, és erőt ad, amikor felismerjük” – hangsúlyozta igehirdetésében a püspök.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!