A Malomsoki Evangélikus Egyházközség zenekara koncertet adott Szergényben

A Malomsoki Evangélikus Egyházközség zenekara koncertet adott Szergényben

Share this content.

Szöveg és fotó: Weltler Gábor
Szergény – A Malomsoki Evangélikus Egyházközség zenekara 2013-ban alakult, elsősorban azért, hogy a gyülekezetben havai rendszerességgel megszervezésre kerülő családi istentiszteleteken az ifjúsági énekeket színvonalasan kísérje. Időközben – az áldozatos munkának, sok-sok próbának, gyakorlásnak és lelkesedésnek köszönhetően – számos gyülekezetben felléphettek már: konfirmációi istentisztelten vagy éppen Tamás misén. Hamar látszott, hogy a zenekar túllépi Malomsok határait.

„A most vasárnapi alkalom azért volt különleges, mivel tulajdonképpen ez volt az első önálló koncertünk. Egy fél évvel ezelőtti meghívásnak tettünk eleget, amikor ezen a délutánon Szergény felé vettük az irányt, ahol a helyiek hatalmas szeretettel fogadtak minket” - írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Weltler Gábor lelkész.

„Nagy öröm volt számunkra, hogy a szergényi kultúrház teljesen megtelt a koncert kezdetére: a kivetítőn is nyomon követhető éneket pedig a népes és lelkes gyülekezet a zenekarral együtt énekelte. A koncert után a megterített asztalok mellett hosszú órákon át tartó testvéri beszélgetés vette kezdetét.

Átéltük és megtapasztaltuk, hogy Isten szent nevének dicsérete valóban testvéri közösséget formál, akár még az egymástól a hétköznapi életben távollévő emberek között is. Hálásak vagyunk az Úrnak ezért a csodálatos vasárnap délutánért.”

A folytatás pedig május 16-án, a kemeneshőgyészi evangélikus templomban lesz, ahol a zenekar – amiképp tavaly Marcalgergelyiben – az egyházmegyei missziói nap nyitó istentiszteletén, a Tamás misén szolgál. A 10.30-kor kezdődő alkalomra ezúton is szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Címkék: Malomsok - Szergény - zenekar - koncert -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!