Az EEMI kiírta az egyházi támogatások szétosztására szolgáló pályázatát

Az EEMI kiírta az egyházi támogatások szétosztására szolgáló pályázatát

Share this content.

Az EEMI kiírta az egyházi támogatások szétosztására szolgáló pályázatát. Az eddigi tapasztalatok alapján tudjuk, hogy az egyházak létszámának arányában osztják szét a támogatást (így evangélikus projektek 4-5% körül kapnak az összes rendelkezésre álló forrásból, azaz így 100-110 millió forintra, 10-15 projekt támogatása számíthatunk). Forrás: del.lutheran.hu

 

Kedves Testvérem! 

Mint már több forrásból is bizonyára értesült róla, az EEMI kiírta az egyházi támogatások szétosztására szolgáló pályázatát. Az eddigi tapasztalatok alapján tudjuk, hogy az egyházak létszámának arányában osztják szét a támogatást (így evangélikus projektek 4-5% körül kapnak az összes rendelkezésre álló forrásból, azaz így 100-110 millió forintra, 10-15 projekt támogatása számíthatunk). Tudjuk azt is, hogy a támogatások megítélése elsősorban a kifejtett politikai lobbi erejétől függ, azaz az országgyűlési képviselők, minisztériumi emberek támogatása fontos (talán még az egyházi ajánlásnál is fontosabb). 

A pályázatok benyújtására február 15-ig van lehetőség (az EPER felületen keresztül). Két kategóriában lehet pályázatot benyújtani, közösségi épületek felújítása és kialakítása kategóriában 200.000 Ft-tól 5.000.000 Ft-ig, illetve műemlék épületek felújítására (itt nem tűztek ki minimum és maximum támogatási összeget). 

A műemlék kategóriában kötelező az egyházkerületi (püspöki) ajánlás benyújtása, a másikban előnyt jelentő tényező. A kerületekkel egyeztetve arra jutottunk, hogy elkerüljük a zűrzavart, kérjük, hogy a pályázni szándékozó gyülekezeteink, intézményeink a szabályrendelet szerint elvárt bejelentésen túl egy egyszerű adatlapon (e levélhez mellékelve) jelezzék a kerületek felé (február 11-ig legkésőbb), hogy pontosan mit, milyen összegben terveznek megvalósítani, illetve hogy van-e az egyházmegye, kerület vagy az országos egyház felé önerőtámogatási igényük. A kerületek ennek alapján összesítik az igényeket, és adják ki a támogató ajánlást az általuk támogatandónak ítélt projektekhez. 

A kitöltött adatlapot e-mailben juttassa el az illetékes kerületi püspöki hivatalba, illetve a kristof.zolyomi@lutheran.hu e-mail címre is. 
Kérjük ne feledje, hogy az egymillió forint feletti pályázati projekteket a pályázati szabályrendelet szerint a https://palyazat.lutheran.hu honlapon is be kell jelenteni! 

Testvéri köszöntéssel: 

Kocsis István 
pályázati referens     

 

Hivatkozások: Űrlapok. -
Címkék: EEMI - egyház - pályázat -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!