Megünneplésre kerül hazánkban is az egészségügy vasárnapja

Megünneplésre kerül hazánkban is az egészségügy vasárnapja

Share this content.

Keresztény egészségügyi szervezetek és az egyház összefogásában világszerte sok országban ünneplik az egészségügy vasárnapját. A Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Magyarországon Árpád-házi Szent Erzsébet emlékünnepéhez kötve tartjuk meg az egészségügy vasárnapját, amely idén november 18-án lesz.

Az egészségügy vasárnapja nagyszerű lehetőséget nyújt, hogy azonosan gondolkodó szervezetekkel, egyházakkal, gyülekezetekkel együtt erősítsük az egyház és az egészségügy Krisztustól rendelt kapcsolatát és egységét.

Mindenki által ismert a magyar egészségügy nehéz helyzete, de a világ legtöbb országában is válságjelektől terhes a rendszer. Óriási lehetőséget és felelősséget jelent számunkra Jézus Krisztus parancsa, amellyel minket, tanítványait arra küldött, hogy hirdessük az evangéliumot és betegeket gyógyítsunk.

Tavaly szokás szerint megtartottuk az ünnep előtt közös imádságunkat a magyar egészségügyért. Idén is megrendezzük imaalkalmunkat, és hívjuk a Krisztust követő egészségügyi vezetőket, dolgozókat, politikusokat, egyházi vezetőket, testvéreket, hogy együtt kiáltsunk hálaadással és könyörgéssel Jézus Krisztushoz, aki úr az egészségügy fölött is.

2012.  november 17-én 9 órakor a Haller téri plébániatemplomban, ahol a szentmise után ökumenikus közös imádság és szeretetvendégség is lesz.

Kedves Testvérünk! 

Kérünk, hogy november 18-án imádkozz:

- az egyház gyógyító-ápoló szolgálatáért

- a magyar egészségügyért

- a gyülekezetben levő egészségügyi dolgozókért

- keresztény szülészeti intézmények megalakulásáért

- vezetésért, hogy meglássuk, milyen új ajtókat nyit meg Jézus Krisztus, az egészségügy Ura előttünk, hogy szolgálhassuk a betegeket. 

Mennyei Atyánk! 

Szent Fiad, az Úr Jézus Krisztus nevében jövünk eléd. Hálát adunk neked, hogy megváltottál, megszabadítottál minket a Sátán hatalmából, és Jézus Krisztusban gyermekeiddé fogadtál minket. Köszönjük, hogy feladatot adtál nekünk, hogy legyünk Jézus Krisztus tanúi e világban. 

Atyám, jól látod azokat a nehézségeket, amelyek országunkat sújtják. Te látod a sok betegséget, szenvedést, amelyek az embereket érik. Kérünk téged, légy irgalmas hozzánk. Áldd meg nemzetünket, és áraszd ránk Szentlelkedet. 

Imádkozunk: egyházadért, hogy a tőled kapott parancsot legyen erőnk, hitünk véghezvinni, hogy tudjuk hirdetni az evangéliumot és gyógyítani a betegeket. Adj könyörületet a szenvedők, betegek, haldoklók felé való szolgálathoz. 

Imádkozunk az egészségügyi vezetőkért, miniszter úrért, államtitkár úrért,  politikusokért, szakemberekért: adj nekik alázatos szívet, bölcsességet, erőt, jó egészséget, hogy munkájukat az emberek javára és a te dicsőségedre végezhessék. 

Imádkozunk a gyülekezetünkhöz tartozó egészségügyi dolgozókért. Köszönjük azt a kivételes lehetőséget, hogy ők ott tudnak segíteni az embereknek, ahol a legnagyobb szükség van rá. Áldd meg őket, hogy lehessenek tanúid a hétköznapokban. Frissítsd föl, erősítsd meg őket, hogy örömöt találjanak szolgálatukban. 

Adj vezetést Szentlelked által, hogy egyházad és ezen belül gyülekezetünk megtalálhassa a helyét, azokat az ajtókat, amelyeket te nyitottál, hogy tudjunk szolgálni a szenvedők, betegek, haldoklók felé. 

Jézus Krisztus nevében, aki Úr az egészségügy fölött is! 

Ámen.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!