„Higgadtan elfogadni a kerülőutakat” – Christian Wulff bibliaórát tartott

„Higgadtan elfogadni a kerülőutakat” – Christian Wulff bibliaórát tartott

Share this content.

Szöveg: Tobias Schwab, fordította: Czenthe Anna, fotó: kirchentag.de
Stuttgart – „Egyedül Isten tudja, hogy hogyan függ össze minden az életünkben” – hangsúlyozta a korábbi német szövetségi elnök, Christian Wulff, a Kirchentagon péntek délelőtt tartott bibliaórán.

„Rajtunk múlik, hogy kezünkbe vesszük-e saját életünket, jól tudva közben, hogy az már rég Isten kezében van” – mondta Christian Wulff, korábbi német szövetségi elnök péntek délelőtti bibliaóráján a stuttgarti Kirchentagon. Szerinte bár sok minden függ az embertől, nem minden csak rajta múlik, ezért szükség van a mindennapokban valamennyi higgadtságra.

Wulff, a CDU német kereszténydemokrata párt politikusa ezer résztvevő előtt tartott bibliaóráján a Prédikátor könyve 3, 9-13 verseire hivatkozott, melyben többek között ez áll: „Szépen megalkotott mindent a maga idejében, az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta, de az ember mégsem tudja felfogni Isten alkotásait elejétől végig, amelyeket megalkotott.
Wulff szerint ez a bibliai szakasz arra emlékeztet minket, hogy gyakran nem rajtunk múlik, hogy az életünk a napos vagy az árnyékos oldalon halad. Azonban minden egyes emberen magán múlik, hogy megállja-e a helyét és higgadtan elfogadja-e a kerülőutakat is.

Mindennek megvan a maga ideje, idézte Wulff a hallgatók előtt a prédikátort. Egyedül Isten tudja, hogy hogyan függ össze minden az életünkben, akinek már mindannyiunk számára terve van. Azonban helytelen lenne tétlenül, beletörődve élni az élet felfoghatatlanságára hivatkozva. Wulff szerint bölcsnek lenni azt jelenti, hogy az ember minden nap örül, dolgozik, eszik, iszik, és mindenekelőtt jó dolgokat cselekszik. Hiszen rajtunk is múlik, meddig tarthatnak még a szíriai rémtettek és mi történik az ide érkező menekültekkel.

A katolikus Wulff hangsúlyozta, hogy nagyon jól érzi magát a protestáns Kirchentagon, mert itt a jóakarat kultúráját érezheti.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!