Napi 24 órában szól a Kontakt Rádió – Evangélikus tartalmak is hallhatóak a 87,6 MHz hullámhosszon

Napi 24 órában szól a Kontakt Rádió – Evangélikus tartalmak is hallhatóak a 87,6 MHz hullámhosszon

Share this content.

Forrás: radio.forrasmedia.hu
Budapest – A Forrás Média Stúdió elindította a Kontakt Rádió 24 órás vallási-kulturális műsorát. A kereszténység alapvető tanításait és életvezetési tanácsait bemutató beszélgető kulturális- és irodalmi magazinok, gyermek- és családi műsorok, zenei válogatások, Bibliatanulmányok, igehirdetések, liturgikus istentiszteletek, valamint széleskörű egyházi hírek és programajánlók hallhatók az új vallási médiában.

Kontakt Rádió Budapest 87,6 MHz a belvárosban és vonzáskörzetében sugározza napi 24 órás vallási-kulturális műsorát, de hallgatható online, a weboldalukon is - tudtuk meg Erdélyi Lászlótól, a műsorok szerkesztőjétől, aki tájékoztatást tartott erről az Evangélikus Információs Szolgálat szerkesztőségi ülésén.

Az új vallási rádióadás célja a keresztény hit és értékrend alapjain szolgálni, tájékoztatni hallgatóit, és ezáltal igényes időtöltési alternatívát nyújtani a belváros közvetlen besugárzási területén, és a főváros távolabbi területein, a mintegy 700 000 fő potenciális hallgató számára.

Műsoraik a kereszténység alapvető tanításait, alapelveit, életvezetési tanácsait bemutató, elemző, azokról beszélgetéseket folytató kulturális- és irodalmi magazinok, gyermek- és család tematikájú adások, zenei válogatások, Bibliatanulmányok, igehirdetések, liturgikus istentiszteletek, és a napi adásban szerkesztett információs-és ismeretterjesztő blokkok, továbbá egyéb hírek és közszolgálati műsortartalom.

A Kontakt Rádió adásának kialakításában és elindításában meghatározó szerepet vállalt Szigeti Jenő és Tokics Imre. Emellett a műsorok szerkesztői neves és felkészült teológusok, szociológusok, tanárok, államigazgatási szakemberek, továbbá előadóművészek, akik megtiszteltetésnek veszik, hogy a vallási rádióadásban közreműködhetnek. A Kontakt Rádió megújult adásának készítésében mintegy 50 műsorvezető-szerkesztő vesz részt, ezen munkatársak csapata önkéntesen, a rádió szellemiségével és céljaival, küldetésével azonosulva elkötelezettségből vállalják és végzik ezt a tevékenységüket, mindennemű ellenszolgáltatás nélkül.

A Kontakt Rádió vallási műsora alternatíva a két magyar katolikus vallási rádió mellett a protestáns keresztény értékek és szellemiség képviseletével. Ezért a műsorok szerkesztésében és készítésében törekednek a keresztény felekezetekkel, vallási közösségekkel való együttműködésre, valamint teret nyújtanak a zsidó kulturális értékek megjelenítésének is.

A Kontakt Rádió együttműködik a Halas Rádió, a MERA Rádió, a Magyar Evangélikus Rádió Misszió és a Magyar Katolikus Rádió médiaszolgáltatókkal, közös műsorok készítésében, illetve általuk készített műsorok átvételével. A Kontakt Rádió adását a Forrás Média Stúdió (tulajdonos: Boldog Élet Alapítvány) készíti. A Kontakt Rádió emellett együttműködik a Közösségi Rádiózásért Egyesülettel, amely a frekvencia tulajdonosa. A Rádió korábban a Terézvárosi Önkormányzat támogatásával, mint helyi kisközösségi rádió média felületet biztosított a helyi közélet híreinek, programjainak is.

A megbeszélések eredményeképpen ezentúl bővebb evangélikus tartalmakat is sugároznak majd, felhasználva az evangelikus.hu egyre bővölő hanganyagait, híreit és információit is.

Címkék: Kontakt Rádió - adás - műsor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!