Elindult a KötőSzó című evangélikus közéleti blog

Elindult a KötőSzó című evangélikus közéleti blog

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Budapest – „Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol” – áll tömören a KötőSzó blog leírásában, amely 2015. október elsején, a reformáció hónapjának első napján kezdte el működését, Laborczi Dóra szerkesztésében.

„Olyan médiumot akarunk működtetni, amely teret ad a véleményeknek, amely lehetőséget teremt arra, hogy egymásnak feszüljenek az okos és jó szándékú bírálatok, s amely azt üzeni, hogy az evangélikusok egyik legfőbb és soha fel nem adott szenvedélye a szabad gondolkodás” – írta a KötőSzó beköszönő szövegében Illisz L. László, az Evangélikus Információs Szolgálat vezetője, a blog felelős szerkesztője, aki a továbbiakban így vallott az indulásról:

„Mindig az első mondat összerakása a legnehezebb. Keresni azt a sokat emlegetett felütést, amely megérinti, torkon ragadja az olvasót és nem ereszti. Az ökölvívóknak persze mást jelent a felütés, de ők is tudnának beszélni arról, mennyire meghatározó hatása van annak, ha jól sikerül.

Most itt mi éppen az első mondatokat írjuk a Kötőszó - Evangélikus Közéleti Blogba. Útnak indulunk, aminél aligha van izgalmasabb érzés és csak erősen bízhatunk abban, hogy célba is érünk.

Pedig tisztán látjuk a célt.”

A beköszönő további szövegét a blogon olvashatják ITT.

Kövessék a log további bejegyzéseit itt: https://kotoszo.blog.hu/

A blog megtalálható a Facebookon is: https://www.facebook.com/kotoszo

Címkék: KötőSzó - blog - beköszönő -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!