Új férfi, új nő, új család – A keresztény család válságáról (keresztény szitokszavak-sorozat, 1. rész)

Új férfi, új nő, új család – A keresztény család válságáról (keresztény szitokszavak-sorozat, 1. rész)

Share this content.

Forrás: KötőSzó, szöveg: Laborczi Dóra
Homoszexualitás, feminizmus, liberalizmus, gender, családon belüli szerepek – vannak szavak és kifejezések, amelyek heves indulatokat váltanak ki keresztény körökben vagy amelyekről illik ugyanazt gondolni. Sorozatunkban ezeknek a kifejezéseknek és a hozzájuk kapcsolódó negatív jelentéseknek igyekszünk utána járni. Elsőként a családon belüli szerepekről lesz szó.

Bármennyire is igyekszünk ellenkező látszatot kelteni, a család válsága nem kerüli el a keresztény közösségeket. Sokan a homoszexualitást, a gender-elméletet vagy a feminizmust kiáltják ki első számú felelősnek ezért. Pedig mindezektől függetlenül mennek tökre házasságok, léteznek családi drámák, hatalmi játszmák, veszekedések, sokkal több érzelmi és fizikai erőszak és megaláztatás, mint amennyiről beszélni illik. Éppen ezért nem mindegy, milyen keresztény üzenetet fogalmazunk meg a szerepeket illetően.

A cikk a blogon folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!