Hirtelen nagycsaládos lett a grazi katolikus püspök

Hirtelen nagycsaládos lett a grazi katolikus püspök

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Perintfalvi Rita
Új lakói vannak a grazi püspöki hivatalnak: Wilhelm Krautwaschl püspök 9 szíriai menekültet fogadott be a püspöki hajlékba.

Derstandard.at beszámolójában Eman (39) az édesanya a család meneküléséről mesél, ahogy Jordánián, Törökországon és Görögországon keresztül eljutottak Európába. Közben túl kellett élniük egy nagyon veszélyes utazást egy felfújható csónakkal. A házaspár szemei akkor telnek meg könnyel, mikor a legidősebb fiúkról kezdenek el mesélni. A fiú húsz éves és Bécsben arra vár, hogy felesége és közös csecsemőjük megérkezzen a jordániai menekülttáborból. Az anya reméli, hogy mindez még a tél beállta előtt sikerül. A család többi tagja nagyon örül a püspöki lak nyújtotta biztonságnak és megnyugvásnak a viszontagságos menekülés után.

A steiermarki egyházmegyében a Karitász már 2014 októberében elkezdett a menekültek számára szálláshelyeket keresni és azokat előkészíteni. Jelenleg több mint 800 menekült él a katolikus egyház különböző intézményeiben. A grazi püspöki udvarban rajtuk kívül él még egy fiatal osztrák házaspár is, így Krautwaschl püspök számára a nyüzsgő ház egyáltalán nem ismeretlen. Egyébként ő maga egészen a szenteléséig egy diákotthonban lakott.

Az egyház története során sok püspök mutatta meg saját életével, hogy mennyire fontos a szegények és a kitaszítottak felé való fordulás, az ő befogadásuk. Mert ezek a történések, emberi gesztusok az egyház valódi kincsei.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!