A kereszt trollja

A kereszt trollja

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Kovács Viktor
Sokszor kiüresedett és rosszul használt a kereszt és csak díszítőelemként funkcionál? Annyi baj legyen. A hívő nem a keresztben hisz, hanem Krisztusban, nem tárgyat isteníti, hanem a személyt dicsőíti. A rosszul használt kereszt legyen a legnagyobb bajunk. Bárcsak mindenütt ott heverne, fityegne, lógna, elterülne, díszítene a kereszt, hogy rámutatva beszélhetnénk arról, aki már nincsen rajta.

Nagy örömmel olvastam Bence Áron cikkét. Nem csak azért, mert nagyon jó barátomnak tartom a szerzőt, hanem azért is, mert jó látni azt, hogy az evangélikus közéletnek nem csupán színe, de színei vannak. Hátha ezen írással kaphat egy újabb árnyalatot a paletta.

Én habzok. No nem a szám – az távol áll tőlem –, de a lelkem. És nem, nem a nyáltól, hanem attól a vihartól, ami benne van. Miért? Mert az Egyháznak (értsd: az egyetemes csupanagybetűs EGYHÁZ) abszolúte nincsen szüksége immanens botrányra.

A kereszt botrány, de transzcendens és másmilyen botrányra nincsen szükség. A féltő szeretet lehet az egyetlen motiváció a botrány okozásra és befogadásra.

A továbbiak a KötőSzó blogon olvashatóak: https://kotoszo.blog.hu/2015/11/04/a_kereszt_trollja

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!