Imádság Párizsért, Bejrútért, Bagdadért

Imádság Párizsért, Bejrútért, Bagdadért

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu. Szerző: Laurie Ann Kraus, a Presbyterien Disaster Assistance munkatársa. Fordította: Földessy Árpád
Kegyelem Istene, kinek jelenléte megtart minket minden helyzetben; erőszak, terror és veszteség közül szólunk most hozzád, hogy megnyugvást találjunk szeretetedben. Hinni akarjuk, hogy bár épp elviselhetetlen a háború és a megosztottság, a te Országod, melyben minden nép együtt, békében kap helyet, el fog jönni.

Adj nekünk reményt és bátorságot, hogy ne adjunk föl emberségünkből, ha a halál árnyékának völgyében járunk is.

Imádkozunk párizsi, bejrúti és bagdadi felebarátainkért, akiket csendes hétköznapjaik közben – munkában, játék közben – gyilkoltak meg könyörtelenül.

Mi mind a félelem túszaivá váltunk, félelemben az eszkalálódó erőszaktól, melynek a végét még nem látjuk.

Haragban, gyászban és reménységben nyitjuk meg szívünket Hozzád; hogy mind azok, akik megmenekültek, és akiknek az élete örökre megváltozott békét, megnyugvást és erőt találjanak Tenálad. Hálát adunk azokért, akik ismeretlenül is segítettek, akik a sérülteket ápolták, akik szakmájuk miatt vagy attól függetlenül rohantak a lángok és lövések hangja felé, hogy másokon segítsenek.

Az imádság folytatását a KötőSzó blogon olvashatják.

Címkék: imádság - Bejrut - Bagdad - Párizs -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!