Óvodapedagógusok találkoztak

Óvodapedagógusok találkoztak

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Lehoczki Ferenc, fotó: Kévés Andrea
Soltvadkert – Országos óvodai szakmai napnak adott otthont 2015. november 17-én a Soltvadkerti Evangélikus Óvoda. Az ország huszonhat evangélikus óvodája közül huszonegyből érkezett százhúsz résztvevő hallgathatta az Evangélikus Pedagógiai-Szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet és a vendéglátó intézmény szervezésében zajlott program előadásait.

Homoki Pál gyülekezeti lelkész áhítatát és a helyi nagycsoportosok magyar és német nyelvű szolgálatát követően Lakatosné Hachbold Éva óvodavezető köszöntötte a résztvevőket.

A rendezvény keretében köszönte meg Radosné Lengyel Anna országosfelügyelő-helyettes a nyugállományba vonuló Révészné Tóth Erzsébet országos óvodai tantárgygondozónak az áldozatos munkáját. Ezt a feladatot a következő időszakban Lakatosné Hachbold Éva látja el.

Dr. Fodor Katalin ének-zene tanár zeneóvodai foglalkozást mutatott be a hallgatóságnak (képünkön), majd dr. Dúró Zsuzsa pszichológus, tehetségfejlesztési szakértő beszélt a tehetséges gyermekek felismerésének, fejlesztésének lehetőségeiről és módszereiről.

Ebéd után Ferenczné Teleky Éva mesterpedagógus, Szolnok város óvodáinak igazgatója ismertette a tanfelügyelet, a minősítési eljárás és az önértékelési rendszer elemeit és feladatait.

A záró előadást Szeverényi János, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos missziói lelkésze tartotta Hogyan váljunk jó vezetővé családban, csoportban vagy más területen címmel.

A nap végén Gerlai Pál miskolci iskolalelkész bocsátotta útjukra a résztvevőket.

Szép példája volt a rendezvény annak, hogyan tudnak a résztvevők, előadók és a szervezők konkrét tartalommal megtölteni egy összetett szakmai programot. A soltvadkerti óvodai szakmai nap a Társadalmi megújulás operatív program (TÁMOP) – Reformáció az oktatásban 2015 keretcím alatt zajlott.

A program nyújtotta támogatás a Magyarországi Evangélikus Egyház által fenntartott köznevelési intézményekben folyó szakmai munka hatékonyságát növelő rendezvényekre, beruházásokra fordítható – amint ez alkalommal is történt.

Az esemény a visszajelzések szerint kiválóan sikerült.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!