Sütnek, főznek, pelenkáznak – bevetésen a lelkésznők férjei

Sütnek, főznek, pelenkáznak – bevetésen a lelkésznők férjei

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Kézdi Beáta
Hogyan készül egy lelkésznő férje a karácsonyra és segít-e általában az otthoni teendőkben? Román Péter közgazdász, Bolba Márta, a Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség lelkészének a férje és Szabó János vízépítő mérnök, Sztankó Gyöngyi nyíregyházi evangélikus lelkésznő férje válaszolt kérdéseinkre.

Hogyan kell elképzelni a karácsonyt abban a családban, ahol a lelkésznő feleség?

Román Péter: Szekuláris családból származom, nálunk karácsonykor senki sem dolgozott, tehát ebből a szempontból eleve más az ünnep, hiszen a feleségem karácsonykor is prédikál. Ezt leszámítva azonban nincs nagy különbség: van fa, van enni- és innivaló, összegyűlik a család. Az időbeosztás és a logisztika az, ami eltér a megszokottól.

Szabó János: Egészen más, mint korábban, az első házasságomkor volt. Most családi és egyházi ünnep a karácsony, nem csupán családi. A feleségemnek vannak kötelezettségei, amelyeknek eleget kell tennie. Amikor végzett és hazajön, akkor van karácsony. Igyekszik úgy beosztani az idejét, hogy nekünk is jusson belőle, de legfőképp a gyerekeinknek és az unokáinknak, akiket az ünnepkor megpróbálunk meglátogatni.

Több a feladat az ünnepek előtt, esetleg gyúrni kell a bejglit?

A választ a Kötőszó evangélikus közéleti blogon olvashatják el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!