Megszületett – karácsonyi meditáció, női hang

Megszületett – karácsonyi meditáció, női hang

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Szántó Enikő. Fotó: Schneller Domonkos
Nem szabad elfelejtenünk, hogy a csoda megtörténik. Megtörténik akkor is, ha úgy érkezünk meg a jászolhoz, amilyenek vagyunk: szedett-vetettek, készületlenek, bátortalanok. Ahogy egy apró gyermek arcába nézve megélik a szülők, hogy érdemtelenül és méltatlanul, de nekünk adatott most ő: ajándékul.

Nem a magam lábán megyek, betolnak. Mosolygok, mondván: nem vagyok beteg, tudok én járni. Hiába, ez a protokoll. Gyorsan túllenni az egészen. Nem ilyennek képzeltem. Illatos mécsesek, halk zene, ismerős kezek szorítása. Ezt most nem lehet, a férjem a távolból, üvegablak mögül figyel.
„Nem vagyok rá alkalmas? Vagy lehet, hogy a picivel van valami? Talán gyáva voltam a fájdalomhoz és tudat alatt én rendeztem így?” El kell engednem a kérdéseket és rá kell bíznom most magamat ezekre az idegen emberekre. És Őrá, aki idáig is elkísért, óvott védelmezett.
Hallom, hogy megérkezett, itt van, de nem kapom meg. Rettenetes hosszú az a néhány perc, hisz hosszú hónapokig egy testben léteztünk. Talán már az apjánál van. Hallom a hangját, jönnek, hozzák. Csodálatos!

A cikk a továbbiakban a KötőSzó blogon folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!