Győrben is kezdetét vette az ökumenikus imahét

Győrben is kezdetét vette az ökumenikus imahét

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Győr – A nyitó alkalmon, 2016. január 18-án, hétfőn este Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét a győri római katolikus bazilikában. Az istentisztelet házigazdája Pápai Lajos megyéspüspök volt. A liturgiában részt vettek a helyi evangélikus, református és baptista közösségek vezetői is.

A nap témája így hangzott: „Elhivatottan az öröm hirdetésére”. Mi fojtja el az örömöt a világban vagy az egyházban? – tette fel a kérdést prédikációjában Szemerei János. Majd hangsúlyozta: ha valaminek helye van templomainkban, az éppen az öröm. Hiszen csak így lehet az ajándékozó Istenről hitelesen tanúskodni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!