„Jézus vére kötelez” – Lelkésziktatás Győrben

„Jézus vére kötelez” – Lelkésziktatás Győrben

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Győr – 2016. március 20-án, virágvasárnap délutánján iktatta be hivatalába a győri egyházközség megválasztott lelkészét, Szabó Jánost Kiss Miklós győr-mosoni esperes. A nádorvárosi templomban tartott ünnepi istentiszteleten az egyházmegye lelkészi vezetője, valamint az újonnan beiktatott lelkész hirdette Isten igéjét. Énekkel szolgált a gyülekezet kórusa, Váray Tamás vezetésével.

„A Krisztustól jövő fényt vidd az emberek életébe – biztatta szolgatársát Jn 5,14 alapján tartott prédikációjában Kiss Miklós.  – Mert ez a világosság képes arra, hogy életeket megváltoztasson.”

Szabó János nehezen tudott megszólalni a meghatottságtól, amikor több mint két és fél évi helyettes lelkészi szolgálat után először lépett a szószékre beiktatott lelkészként. Ézs 53,1-7 alapján tartott igehirdetésében kifejtette, mit lát feladatának a győri hívek körében. „A vér kötelez – fogalmazott. – Kötelez Jézus vére, ami szeretetből ontatott ki.” Elmondta, hogy Jézuson akar tájékozódni. Nem az érdekek, megrögzöttségek vagy a korszellem áll számára a középpontban, hanem Jézus Krisztus. Hozzátette azt is: „Ebben a gyülekezetben öröm és megtiszteltetés szolgálni. De néhány dolgon változtatni kell.”

Az istentisztelethez kapcsolódó közgyűlésen dr. Galli Csaba felügyelő üdvözölte az egybegyűlteket, majd köszöntések hangzottak el. Elsőként Rátz András egyházmegyei felügyelő fejezte ki örömét az ünnepi alkalomból. Az egyházkerület részéről Szemerei János püspök és Mészáros Tamás kerületi felügyelő adták át jókívánságaikat a frissen beiktatott lelkésznek. A győri egyházközség képviseletében pedig Csorba János igazgató lelkész köszöntötte Szabó Jánost és feleségét.

A lelkésziktatási ünnepséget szeretetvendégség zárta a templom alagsorában.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!