Úrvacsorás istentisztelettel együtt készültek húsvét ünnepére az Országos Iroda dolgozói

Úrvacsorás istentisztelettel együtt készültek húsvét ünnepére az Országos Iroda dolgozói

Share this content.

Szöveg: Balicza Máté, fotó: Kiss Tamás
Budapest – A hagyományoknak megfelelően 2016 nagycsütörtökén is együtt készültek húsvét ünnepére az Országos Iroda dolgozói. 2016. március 24-én délelőtt dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke tartott úrvacsorás istentiszteletet a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának kápolnájában egybegyűlt munkatársaknak.

A közös énekléssel, passióolvasással, és a felolvasott igeszakaszokhoz kapcsolódó meditációkkal az alkalmon résztvevők János evangélista szemszögéből úgy élhették át a virágvasárnapi, nagycsütörtöki, nagypénteki és húsvéti eseményeket, mintha azokat most, 2016-ban, a világ jelenlegi történéseire is reflektálva mesélné el a szeretett tanítvány.

Az együttléten szolgáltak az egyházkerület tiszteletbeli és jelenlegi felügyelői, Benczúr László és dr. Fábri György, valamint a püspöki hivatal munkatársai: Kovács Viola, Kecskés Anita, Pap Kinga Marjatta és Balicza Máté.

A liturgiában Balogh Éva lelkész, a Gyülekezeti és Missziói Osztály munkatársa segédkezett.

Az istentisztelet végén Krámer György országos irodaigazgató kívánt áldott húsvéti ünnepeket a jelenlevőknek, majd Gáncs Péter elnök-püspök köszöntötte püspöktársát, akit 10 évvel ezelőtt, március 25-én Miskolcon iktattak be az északi egyházkerület élén végzendő szolgálatába.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!