Egy vidéki lelkész bátor könyve vallásosságról, szexualitásról, képmutatásról

Egy vidéki lelkész bátor könyve vallásosságról, szexualitásról, képmutatásról

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Molnár Lilla
Mit keres Isten Balassagyarmaton? Isten az egyházban és az egyházon kívül? És a melegekkel mi van? Bartha István balassagyarmati evangélikus lelkész őszintén és nyíltan ír nemrég megjelent, Pogány katekizmus című könyvében házasságról, egyházról, szexualitásról, keresztény Európáról, Istenről és Jézusról egy kiválóan illusztrált és meglepően vékony kötetben.

A Magyar Írószövetség Székháza adott otthont kötet bemutatójának március 30-án, szerda este. A szerzőt Aradi György, a Fasori Evangélikus Gyülekezet lelkésze kérdezte a katekizmus provokatív, de aktuális témáinak motivációjáról, a felolvasott részletek által pedig megszólaltak a szerző gondolatai - többek között a gondolkodásról, vallásosságról, erkölcsről, képmutatásról és a „pogány” Jézusról.

Bartha István több mint tizenöt éve, a Nógrád megyei Balassagyarmati Evangélikus Gyülekezet lelkésze. Elmondása szerint ez alatt az idő alatt nagyon sok mindent átélt gyülekezetével együtt, kölcsönösen formálták egymást. Ezért is kaptak helyet a könyv végén a nógrádi szolgálati helyek. Nem csoda az sem, hogy a ragaszkodó gyülekezeti tagok kritikus szemmel, de örömmel, és szerető büszkeséggel olvassák a rendhagyó evangélikus kátét.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!