Miért undorodnak a magyar fiatalok a politikától? – tények és kérdések

Miért undorodnak a magyar fiatalok a politikától? – tények és kérdések

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Kézdi Beáta
A hiedelemmel ellentétben a fiatalok érdeklődnek a politika iránt, csak nem abban a formában, ahogy arra ma lehetőséget adnak nekik. Viszont a magyar fiatalok 70 százalékát nem érdekli a politika, a közöny oka pedig elsősorban az: nem érzik úgy, hogy beleszólhatnának. A fiatalok alapvetően őszinteséget és becsületességet keresnek, és ha ezt kezdik el látni a közéletben, akkor nagyobb eséllyel fordulnak újra az aktuálpolitika felé – derült ki a Policy Solutions és az MTA politikatudományi intézetének konferenciáján, amely az Y-generáció és a politikai aktivitás viszonyát mutatta be.

Miért taszítja az Y-generációt a politika?  Mit tehetnek a változásért a pártok és a politikusok? – ezekre a kérdésekre is keresték a  választ pénteken az Andrássy Egyetemen megrendezett konferencián, ahol a Millennial Dialogue Közép-Kelet Európára vonatkozó kutatásának eredményeit ismertette Boros Tamás a Policy Solutions stratégiai igazgatója, majd erre reagáltak a Magyar Tudományos Akadémia politikatudományi intézetének munkatársai, valamint a Závecz Research igazgatója.

Az Y-generáció tagjának nevezzük a 1982-2000 között született fiatalokat, akik virtuális világpolgárok: már élvezik a modern technika vívmányait, tudnak is vele élni, azonban napi szinten szembesülnek a munkanélküliség a bizonytalanság érzésével. 

Tovább a KötőSzó blogra.

Címkék: fiatalok - vélemény - politika -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!