A világvallások több közös munkát szeretnének Németországban

A világvallások több közös munkát szeretnének Németországban

Share this content.

Forrás: evangelisch.de, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Berlin – Zsidó, iszlám és keresztény teológusok a jövőben szeretnének együttműködni Németországban a jövő lelki vezetőinek kiképzésében.

Ebben egyezett meg egymással a Potsdami Rabbiszeminárium Abraham Geiger Kollégium, az Osnabrücki Iszlám Teológia és a Wuppertal/BEtheli Protestáns Egyházi Főiskola vezetősége - jelentették be Potsdamban. A kooperáció további lépést jelent az Európát meghatározó vallások kapcsolatainak erősítésében és a vallások közötti párbeszédben.

Cél az, hogy a jövő kihívásait együtt tudják megtapasztalni. Meg vannak róla győződve, hogy a jövőben a vallási közösségek a dialógusképes vezető személyiségek véleményétől fognak függni. Az Abraham Geiger Kollégium lesz az „ábrahámi dialógus” motorja, zsidók, keresztények és muszlimok között Németországban, konzekvens további lépésekkel - hangsúlyozta Walter Homolka rektor.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!