Egy különleges szabadulás-történet: A szoba

Egy különleges szabadulás-történet: A szoba

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Feke György
„Anya és Én, Lámpa, Egyes számú szék és Kettes számú szék, Szekrény és Tetőablak – azon túl pedig a Mennyország és a Világűr” – ilyennek látja a világot Jack az ötödik születésnapján. Húsvét után Emma Donoghue A szoba (Room) című könyvéből készült film vetítésén jártunk.

‒ Voltunk moziban – újságolta néhány hete az egyik pár a gyülekezeti házascsoportunk „hogyvagy?”-körén.
‒ És mit néztetek meg? – kérdeztem.
‒ A Saul fiát akartuk, de valami kevésbé nyomasztóhoz volt kedvünk, így beültünk A szobára…

Akik a csoportból már látták vagy csak hallották hírét a szintén Oscar-díjas ír-kanadai filmdrámának, azok erre csak sokatmondóan mosolyogtak. Mióta láttuk, már azt is tudom, miért: A szoba egyszerre nyomasztó és felkavaró, ugyanakkor izgalmas és felemelő alkotás.

Nyomasztó és felkavaró, mert egy érthetetlen tragédiát dolgoz fel úgy, hogy arra nem ad magyarázatot. Tizenkét négyzetméter börtön.

A továbbiak a KötőSzó blogon olvashatóak.

Címkék: Room - A szoba - film -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!