Májusban lesz újra az Öt Templom Fesztivál

Májusban lesz újra az Öt Templom Fesztivál

Share this content.

Forrás: ottemplom.hu
Győr – Öt nap, öt templom, öt vallás és számtalan program a kultúra ezer szegletéből – ezt kínálja a rendezvény – immár tízedik alkalommal – 2016. május 5. és 9. között, Győr-Újvárosban.

Melyik a világ leghosszabb utcája? Hát a győri Kossuth utca, hiszen hétezer év zsidó–keresztény kultúrtörténetén ível át, zenei világokon vágtat keresztül, lelkek millióit köti össze téren innen, időn túl. Öt templom, öt nagy felekezet, ötféle, mégis egyazon isteni tartalom, százféle, mégis egybeérő zenei-művészeti-lelki életszemlélet. Ezt a gyorsulást úgy érthetjük meg a legjobban, ha egy forgó kerékre gondolunk: a peremén szédítő a pörgés, a középpont azonban szinte meditatívan mozdulatlan. Az Öt Templom Fesztivál idején úgy röppenünk Bachtól a bluesig, a folklórtól az alternatív muzsikáig, Pázmánytól Bizáncig, a dzsessztől a gregoriánig,  a klezmertől a madrigálig, hogy közben megáll az órák mutatója, és az öröklét időzárványában üldögélünk a zsinagóga, a katolikus, a görög katolikus, az evangélikus vagy éppen a református templom évszázados falai között. Isten hozta önöket a művészet nevű földrengés rezzenetlen epicentrumában!”

Lackfi János
József Attila-díjas író, költő

Részletek: https://www.ottemplom.hu/

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!