A pozsonyi Comenius Egyetem evangélikus teológiai fakultásán jártak az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanárai

A pozsonyi Comenius Egyetem evangélikus teológiai fakultásán jártak az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanárai

Share this content.

Pozsony – A magyar és a szlovák evangélikus egyház együttműködési megállapodása keretében tett látogatást az Evangélikus Hittudományi Egyetem négy tanára – dr. Szabó Lajos, dr. Béres Tamás, dr. Korányi András és Szabóné Mátrai Marianna – a Comenius Egyetem evangélikus teológiai fakultásán Pozsonyban 2013. március 20–21-én. A magyar küldöttség találkozott és megbeszélést folytatott dr. Lubomir Batka dékánnal és az egyetem tanáraival, hallgatóval. Szöveg és fotó: Szabóné Mátrai Marianna

A két egyetem tavaly kötött egymással partnerségi szerződést a tanárok és a hallgatók cseréjének és közös kutatások előmozdításának érdekében. 

Az idei találkozás keretében dr. Béres Tamás tanszékvezető docens tartott előadást Fenntarthatóság, teremtéshit és megigazulás címmel. Az egyetemi istentiszteleten Korányi András hirdetett igét. Szabó Lajos rektor pedig beszámolt az EHE életéről és azokról az új kihívásokról, amelyekkel most szembesül az egyetem elsősorban az új köznevelési törvénnyel kapcsolatosan. 

A megkezdett kölcsönös együttműködés folytatása mellett egy konkrét tervben is megegyeztek a találkozó résztvevői. Ez egy-egy közös tanulmányi kirándulást jelent majd az előttünk álló két évben. Szlovákiai, illetve magyarországi evangélikus teológushallgatók 2014-ben Szlovákiában, 2015-ben pedig Magyarországon tesznek majd közös kirándulást, azzal a céllal, hogy jobban megismerjék egymás egyházi életét, és elköteleződjenek a jövőbeni testvéri kapcsolatok ápolása mellett. 

A látogatás minden résztvevő megítélése szerint jól illeszkedik a 2017-es jubileumi év által meghirdetett tervek közé. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!