Gyülekezeti napot és borversenyt tartottak Polányban

Gyülekezeti napot és borversenyt tartottak Polányban

Share this content.

Szöveg: Pongrácz Máté
Polány – Második alkalommal rendeztek a kaposvári evangélikus boros gazdák játékos borversenyt Smidéliusz Zoltán nyugalmazott esperes-borász vezetésével. Az idei évben azonban a Kaposvár környéki evangélikus gazdákat is meghívták a szervezők, hogy egy nagyobb közösségben kóstolják meg egymás munkáját és értékeljék az elmúlt év erőfeszítéseit.

A játékos borversenynek idén Polány község adott otthont, ahol a Stikl Tibor presbiter és családja vezetésével zajlottak az előkészületek. 2016. április 17-én Istentisztelettel indult a nap. A kicsi polányi evangélikus templom zsúfolásig megtelt a helyiekkel, továbbá az ecsenyi, a somogyszili és a kaposvári boros gazdákkal, valamint a vendégekkel. A liturgia szolgálatát Réth Katalin lelkészjelölt, az igehirdetést Smidéliusz Zoltán lelkész végezte, aki a Krisztusban való közösség fontosságát hangsúlyozta.

A templomi alkalom után már megterített asztalok várták a több mint hatvan résztvevőt. A helyi gyülekezet tagjai készítették a birkapörköltet, utána került sor a játékos borversenyre. Több mint 20 palack várta, hogy véleményt mondjanak róla a szakértők és a részt vevő vendégek. Minden kategóriában egy aranyérem és egy közönségdíj várt gazdára.

A fehérborok között Walter Zoltán kaposvári gazda traminije kapta az aranyérmet és Trapp Imre somogyszili gazda rizligje a közönségdíjat. A vörösborok között Erdman Henrik somogyszili gazda bora érdemelte ki az aranyérmet és Szöllősi Béláné, valamint Domonkos Árpádné kaposvári gyülekezeti tagok bora megosztva kapta a közönségdíjat.

A nap zárásaként Smidéliusz Zoltán értékelte a borokat, majd megköszönte a résztvevőknek és a szervezőknek a  munkáját. Végül a Kaposvári Evangélikus Kórus egy áldó énekkel zárta a délutánt.

Címkék: Polány - Kaposvár - borverseny - bor - verseny -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!